Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Nieuws

vorige 10 nieuwsberichten

Eerste lijns huidkanker centrum


De verloskundige huisartspraktijk van dokter Burggraaff is een eerste lijns huidkanker centrum. Met grote regelmaat stelt dokter Burggraaff de diagnose. Ook de behandeling vindt vaak plaats in de huisartspraktijk. Voor meer informatie bezoek de website www.huisarts.ws
Lees verder »

Hoe bevalt Nederland?


Hoe bevalt Nederland? Probeer je zwanger te worden, ben je zwanger of heb je in 2016, 2017 of 2018 een baby gekregen? Doe dan mee met het grote landelijke onderzoek van de AVROTROS-programma's Hoe Bevalt Nederland en Een Vandaag. De resultaten worden anoniem verwerkt en je maakt bovendien kans op leuke prijzen! Kijk naar de website van dokter Burggraaff: www.huisarts.ws
Lees verder »

Het glutenvrije dieet zegen of vloek


Glutenvrij dieet: Populariteit legt nieuwe risico's bloot. Mensen die zonder medische noodzaak een glutenvrij dieet volgen lopen risico's: 1. Meer kans op hart- vaat ziektes 2. Tekorten aan voedingsstoffen 3. Overgewicht en diabetes mellitus 4. Blootstelling aan zware metalen 5. Kosten.
Lees verder »

Een geboorteplan


Wat doet een geboorteplan? Dokter Burggraaff denkt dat het goed is om een geboorteplan te maken en dit te delen met je verloskundig hulpverlener. Je bent dan misschien beter voorbereid. Onderzoek toont niet aan dat de bevalling beter verloopt bij vrouwen die een geboorteplan hebben. Er wordt wel minder ingegrepen door een geboorte plan. Toch zijn vrouwen met een geboorteplan achteraf vaak meer ontevreden over hun bevalling. Hoe dat mogelijk is? Dat is niet duidelijk.
Lees verder »

Een prettige sfeer in je gezin


Wat je zelf kunt doen om een prettige sfeer in je gezin te houden of te krijgen: - Geef je kind een veilige en stimulerende omgeving. - Laat je kind leren door positieve dingen te zeggen over dingen die het kind goed doet - Zorg voor discipline die het kind begrijpt. - Gun het kind zijn/haar eigen tempo. - Zorg goed voor jezelf
Lees verder »

Inleiden van een bevalling


Niet iedere vrouw is goed op de hoogte van de nadelen van het inleiden van de bevalling. Vaak ontvangt de zwangere het bericht dat er om die en die reden de bevalling moet worden ingeleid. Wat regelmatig verzuimd wordt is te vermelden dat een inleiding grote kansen geeft op een niet natuurlijke afloop. Zo heeft de vrouw die wordt ingeleid een kans van 25% op een keizersnede en daarnaast ook 25% kans op een tangverlossing of een vacuümextractie. De kans op een normale bevalling tussen aanhalingstekens is dus maar 50%.
Lees verder »

Hartgeruis bij kind


Het verdwijnen van het hartgeruis bij staan of voorover zitten is een betrouwbaar instrument om een hartgeruis bij een kind van 2 jaar of ouder te onderzoeken, blijkt uit Amerikaans onderzoek.
Lees verder »

Doodsoorzaak nummer 1 bij jongeren: De Sigaret


In Nederland worden 4 van de 10 vroegtijdige overlijdens veroorzaakt door roken. Onder rokers is kanker de belangrijkste doodsoorzaak. Stoppen met roken verhoogt de levensverwachting. Stoppen met roken is dus altijd goed en... Hoe eerder hoe beter!
Lees verder »

Geen slaaptablet bij slechtslapen


Bij slecht slapen is er een reflex: Een slaaptablet. Misschien is dat wel de slechtste aanpak van slecht slapen. Beter is: Overdag in het licht zitten of liggen. Beter is: 's Nachts een oogmasker en oordoppen gebruiken. Beter is: 's Avonds na 20.00 uur geen koffie en geen beeldscherm gebruiken. Beter is: Als je je gespannen voelt, afleiding te zoeken door activiteiten.
Lees verder »

Oogonderzoek met spleetlamp


Dokter Burggraaff kan uw ogen uitgebreid onderzoeken. Veel mensen zijn daarvan niet op de hoogte. Een spleetlamponderzoek is onderdeel van dat onderzoek.
Lees verder »

volgende 10 nieuwsberichten
ga('set', 'userId', {{UA-42771962-1}}); // De gebruikers-ID instellen op basis van de ingelogde user_id.