Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Alzheimer

Tekenfilm legt kinderen uit dat ouder dementie heeft

Hoe leg je een jong kind uit wat er gebeurt als papa of mama dementie heeft? Het VUmc Alzheimercentrum heeft een Nederlandse vertaling laten maken van een korte animatiefilm uit Noorwegen.
meemoo.jpg

De film gaat over een meisje met een moeder met dementie. De uil Meemo helpt het meisje als ze zich zorgen maakt over haar moeder. Het filmpje legt in makkelijke taal uit hoe het is als papa of mama dementie heeft. De Nederlandse vertaling en ingesproken stem zijn van Karlijn Pieterse, een oud-medewerker bij het VUmc Alzheimercentrum. Verpleegkundig consulent Freek Gillissen heeft regelmatig kinderen in de basisschoolleeftijd in zijn spreekkamer. Hij merkte dat het lastig is om met deze jonge doelgroep in gesprek te gaan over hoe het is als een van je ouders dementie heeft. Tijdens een bezoek aan collega’s in Noorwegen kwam hij de film Meemo op het spoor. Deze film kan ondersteuning bieden in het gesprek. In de toekomst worden er mogelijk meer ondersteunende en educatieve materialen ontwikkeld voor kinderen.


20-05-2017


ga('set', 'userId', {{UA-42771962-1}}); // De gebruikers-ID instellen op basis van de ingelogde user_id.