Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Stop met roken juist als je zwanger bent

Geef je aanstaande kind een kado! Stop met roken als je zwanger bent :-)

Vrouwen die stoppen met roken in de zwangerschap hebben een lager risico op het krijgen van miskramen, complicaties in de zwangerschap (zoals o.a. vroeggeboorte, groeivertraging, loslaten van de placenta en intra uteriene vruchtdood) en een kind met een aangeboren afwijking, wiegendood, astma en luchtweginfecties, gedragsproblemen zoals ADHD en is er een verhoogd risico op kinderkanker (Bruin, Gerstein en Holloway, 2010). Als er niet gerookt wordt in de
zwangerschap dan zal dat leiden tot een vermindering van 5-8% op ernstige vroeggeboorte voor de 32ste week, 3-4% op vroeggeboorte, 13-19% op een laag geboortegewicht, 12% op groeivertraging en  op intra-uteriene vruchtdood (Dietz et al., 2010; Rasmussen en Irgens, 2006).

Het RIVM berekende dat per jaar ongeveer 60 baby’s sterven rond de geboorte, doordat hun moeders
doorrookten tijdens de zwangerschap. Gezien bovenstaande is het verstandig om al voor de zwangerschap te stoppen met roken.

Kijk ook eens hier.


21-05-2017


ga('set', 'userId', {{UA-42771962-1}}); // De gebruikers-ID instellen op basis van de ingelogde user_id.