Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK
H.B. Burggraaff verloskundige huisartspraktijk De Stethoscoop is geopend op:
maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u
Telefoonnummer:
0294412633
Telefoonnummer: 0294412633
Geopend op: maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u

Vaccinaties voor je kind

Mijn kind vaccineren?

Nee, bedankt! of: Ja, natuurlijk!

Dokter Burggraaff raadt je aan je kind tijdig te laten immuniseren tegen ellendigebaby met zonnebril2 ziekten.

Immuniseren betekent dat je je kind door injecties immuun maakt voor ziekten, die ernstige gevolgen kunnen hebben. Ernstige ziekten, waartegen immunisatie mogelijk is, kennen we in Nederland vaak alleen van horen zeggen. Deze ziekten zijn nagenoeg verdwenen uit Nederland. Nagenoeg. Dus niet volledig. Door instroom van vreemdelingen, door Nederlanders die verre reizen maken en door kinderen die niet (voldoende) immuun zijn, steken deze infectieziekten af en toe weer de kop op. We weten dat het dan gaat om polio, kinkhoest, tetanus, hersenvliesontsteking en soortgelijke ziekten. Niet altijd verloopt een infectie met deze ziekten ernstig. Gelukkig maar. Toch komt een ernstig verloop regelmatig voor en dan gaat het niet goed met je kind. De schade is soms onherstelbaar. Bij polio gaat het om (ernstige) verlammingen van een of meer ledematen, die nooit zullen herstellen. Bij kinkhoest gaat het om levensbedreigende benauwdheid bij zuigelingen. Bij tetanus is er vaak een dodelijk verloop van kaakklem. Sommige mensen menen dat het met injecties immuun maken van je kind onnatuurlijk is. Misschien hebben deze mensen een beetje gelijk.

Het is natuurlijker om die ziekten te krijgen en er zelf weerstand tegen te maken. Helaas is het gevolg soms verlamd raken of dood gaan aan benauwdheid of krampende spieren. Dat zijn natuurlijke gevolgen van infecties.

Dat is niet wat wij graag willen. Op een natuurlijke manier doormaken van een infectie is een soort loterij of misschien moet je spreken van een Russisch roulette. De kansen zijn misschien niet zo heel groot op een ernstig verloop van een infectieziekte. Maar... als het verloop ernstig is, is je kind voor de rest van zijn/haar leven (als daar nog sprake van is) getekend. Een groot verdriet voor ouders en voor kind.


14-04-2019

Contact

Telefoon 0294-412633
 

H.B. Burggraaff verloskundige huisartspraktijk De Stethoscoop

Waarschapsstraat 1a
1382 EG Weesp
Telefoon:
0294-412633
Fax:
0294-414760
KvK:
32067351
H.B. Burggraaff, verloskundige huisarts / huisartsopleider VUmc te Weesp
Actief lid van LHV, NHG, VVAH, STOOHN, HAOVU, LHOV, AAFP, STFM.
SPOEDLIJN 0294-417021
www.huisarts.WS
Routebeschrijving >
ga('set', 'userId', {{UA-42771962-1}}); // De gebruikers-ID instellen op basis van de ingelogde user_id.