Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Griepprik

De griepprik

Met de ervaringen van de Mexicaanse griep en de miskleun van de griepprik van afgelopen jaar in het achterhoofd denkenHaal vandaag je griepprik veel mensen: Ik ben toch niet gek? Ik ga dit jaar natuurlijk helemaal geen griepprik halen! 

Hmm... misschien is dat toch niet zo'n doordacht plan. Belangrijke bobo's hebben een paar behoorlijke missers gemaakt in 2013 en 2014. Helaas hoort dat wel bij het leven: fouten maken is menselijk. Ook knappe koppen kunnen fouten maken, alleen hebben fouten van "belangrijke" mensen grotere gevolgen... Heel veel mensen hebben daardoor voor niets een griepprik gehaald het afgelopen jaar.

Hoe groot is de kans op herhaling van die fouten? Die kans is niet groot. De fout die gemaakt is (de verkeerde griepstammen zijn in het vaccin van 2014 gestopt) komt eens in de 20 jaar voor. Dat is natuurlijk heel vervelend, maar toch - eerlijk is eerlijk - niet echt vaak en ook niet te vermijden. De kans dat het dit jaar wéér niet goed is, is ongeveer 5%. De kans dat het vaccin de juiste griepstammen bevat is dus 95%. Vorig jaar hebben we gezien wat het betekent als de bevolking niet op griep is voorbereid. Een heel lange griepgolf met veel meer sterfgevallen dan andere jaren. Dokters noemen dat oversterfte.

Uw dokter is in de afgelopen jaren heel nGriepgolf 2014-2015uchter geweest met kritiek op de Mexicaanse paniek en kritiek op een bobo die beweert dat we dan maar griepremmers moeten gaan gebruiken (die niet werken). Dit jaar zingen deze bobo's hopelijk een behoorlijk toontje lager. Ondertussen raad ik u wel de griepprik aan. Maak een afspraak als u deze nog niet heeft gekregen. Het kan nog het hele jaar 2015! Haal hem vandaag nog! U bent toch niet gek?

 

ga('set', 'userId', {{UA-42771962-1}}); // De gebruikers-ID instellen op basis van de ingelogde user_id.