Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK
H.B. Burggraaff verloskundige huisartspraktijk De Stethoscoop is geopend op:
maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u
Telefoonnummer:
0294412633
Telefoonnummer: 0294412633
Geopend op: maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u

Relatieproblemen

Relatieproblemen

Iedere relatie kent ups en downs. Het zijn vaak (korte) episodes die ook weer geleidelijk herstellen. Wees gerust, met elkaar communiceren doet wonderen!

Soms komen we er zelf of samen niet meer uit. Problemen binnen de relatie worden vaak veroorzaakt door veranderende factoren of behoeftes die we hebben. Ook kan een relatie veranderen doordat een van beide ziek wordt, of werkloos. Denk ook aan positieve veranderingen zoals het krijgen van een kind of een verhuizing. Allemaal factoren die van invloed kunnen zijn op je relatie!

Er zijn momenten dat het even niet lukt om samen bepaalde patronen te doorbreken. Herkent u het dat er niet naar u geluisterd wordt? Voelt u een afstand? Heeft de ander geen zin om te praten? Ben je geneigd om steeds meer vragen te stellen waarom de ander niet te bereiken is en je een afstand voelt?
Deze vragen kunnen de ander soms meer doen afschrikken of een afstand vergroten.

De afstand die we dan voelen of de onbereikbaarheid heeft vaak te maken met vastzittende patronen waar onze relatie door gekenmerkt wordt. Het kan helpen om samen deze patronen te ontdekken en deze open te gooien in het gesprek.

Belangrijke tips:
1. Zorg dat je een agenda maakt met punten die jullie willen bespreken.

2. Maak gebruik van de tijd, zorg dat gesprekken niet langer dan een uur duren

3. Probeer open te staan voor elkaar, luister naar elkaar, stel vragen en toon respect. Het is soms moeilijk om vragen te stellen, de antwoorden kunnen ons pijn doen, maar helpen ons verder is het verbeteren van je relatie.


Is het moeilijk om een begin te maken? Ben je bang voor antwoorden of lopen gesprekken vaker uit in conflicten? Er is online ondersteuning van mirro.nl om verschillende thema’s te kunnen doorlopen. 

Het is mogelijk om thuis gebruik te maken van e-health. De website van mirro.nl kent verschillende thema’s die kunnen spelen in jullie relatie. Samen kunnen jullie deze stappen doorlopen en gebruiken in de gesprekken om verder te komen. Het is ook mogelijk om een begin te maken thuis, en de module samen met een professional te doorlopen. De huisarts kan jullie doorverwijzen naar de praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg om enkele gesprekken te begeleiden.

Contact

Telefoon 0294-412633
 

H.B. Burggraaff verloskundige huisartspraktijk De Stethoscoop

Waarschapsstraat 1a
1382 EG Weesp
Telefoon:
0294-412633
Fax:
0294-414760
KvK:
32067351
H.B. Burggraaff, verloskundige huisarts / huisartsopleider VUmc te Weesp
Actief lid van LHV, NHG, VVAH, STOOHN, HAOVU, LHOV, AAFP, STFM.
SPOEDLIJN 0294-417021
www.huisarts.WS
Routebeschrijving >
ga('set', 'userId', {{UA-42771962-1}}); // De gebruikers-ID instellen op basis van de ingelogde user_id.