Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK
H.B. Burggraaff verloskundige huisartspraktijk De Stethoscoop is geopend op:
maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u
Telefoonnummer:
0294412633
Telefoonnummer: 0294412633
Geopend op: maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u

Mijn baby huilt veel

Baby's zijn heerlijk. Toch zijn er ook mindere momenten. Bijvoorbeeld als je baby maar blijft huilen... Baby's huilen vana hun geboorte. Het eerste huiltje maakt ons heel blij: Het eerste teklen van leven! Huilen hoort bij het normale gedrag van baby's. Huilen is een manier van contact voor de baby. De baby laat daarmee zien dat het honger heeft, aandacht wil, een schone luire wil, zich niet lekker voelt, gestresst is of moe is en gewoon wil slapen.

Baby's huilen vanaf hun geboorte en gaan meestal steeds meer huilen. De piek is rond de 8 weken of later. De gemiddelde baby huilt dan 2-2.5u / dag. Daarna wordt het huilen geleidelijk minder. Vanaf ongeveer 3 maanden blijft het huilen stabiel. Elk kind heeft dan een "huiluurtje" van 1-1.5u/dag.Ooievaars en Weesper vlag in 4 kleuren bij de verloskundige huisartspraktijk dokter Burggraaff Weesp

Een huilende baby is dus normaal. Meestal kan het huilen dus als een gezond verschijnsel worden geduid. Sommige ouders denken dat huilen een aanwijzing voor ziekte zou kunnen zijn. Vooral als de baby hard en lang huilt. Merkwaardigerwijs is dat juist niet het geval. Lang en hard huilen is meer een teken van kracht en gezondheid! Veel en hard huilen kan een enkele keer worden verklaard door een oorontsteking, verstopping, allergie voor koemelk. Vrijwel altijd heeft je baby dan ook andere verschijnselen, naast het huilen.

Huilen van de baby kan worden uitgelokt door prikkelbaarheid van je kind. Wellicht heb je een gevoeliger kind dat gemakkelijk met huilen reageert. Dat schrikachtig of prikkelbaar zijn van je baby is een gegeven. Dat kun je als ouders niet veranderen. Je kind groeit er wel overheen. Alleen dat duurt vaak langer dan je zou wensen! Huilen kan ook worden uitgelokt door schrikachtigheid of prikkelbaarheid van een van de ouders. Bijvoorbeeld als een ouder somber, oververmoeid of gestrest is. Het huilen van de baby kan die gevoelens van prikkelbaarheid versterken en er kan dan ook een druk komen te staan op de relatie tussen de ouders. Het kan je gezin dus aardig ontregelen!

Als je baby veel blijft huilen probeer dan:

Prikkels verminderen door regelmaat en rust

Inbakeren

Doornemen van voeding met de huisarts of cb-arts

Je eigen stress te verminderen door bijvoorbeeld gesprekken

Hulp inroepen van huisarts, cb-arts, poh-ggz, psycholoog enz.

de 5-S methode van Harvy Karp kijk hier.

 

Contact

Telefoon 0294-412633
 

H.B. Burggraaff verloskundige huisartspraktijk De Stethoscoop

Waarschapsstraat 1a
1382 EG Weesp
Telefoon:
0294-412633
Fax:
0294-414760
KvK:
32067351
H.B. Burggraaff, verloskundige huisarts / huisartsopleider VUmc te Weesp
Actief lid van LHV, NHG, VVAH, STOOHN, HAOVU, LHOV, AAFP, STFM.
SPOEDLIJN 0294-417021
www.huisarts.WS
Routebeschrijving >
ga('set', 'userId', {{UA-42771962-1}}); // De gebruikers-ID instellen op basis van de ingelogde user_id.