Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK
H.B. Burggraaff verloskundige huisartspraktijk De Stethoscoop is geopend op:
maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u
Telefoonnummer:
0294412633
Telefoonnummer: 0294412633
Geopend op: maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u

NHG praktijk accreditatie opgeschort

NPA Keurmerk voor dokter Burggraaff WeespDe huisartsenpraktijk van dokter H.B. Burggraaff te Weesp draagt vanaf 2014 het keurmerk ‘Geaccrediteerde Praktijk’ van het Nederlands Huisartsen genootschap (NHG) gekregen. Dit betekent dat deze praktijk voldoet aan al de kwaliteitseisen, die het NHG stelt.

Dit keurmerk ontvangt een huisartspraktijk na een groot aantal stappen. Er zit veel werk aan vast. Het is geen vanzelfsprekendheid dat een huisartspraktijk hieraan voldoet. Meer hierover verder op deze pagina.

Opschorten van de NPA-accreditatie tot NPA afspraken nakomt

In het najaar van 2018 hebben organisaties zoals HRMO, de LHOV, de NHG en de LHV aangegeven dat het beslag, dat werkzaamheden voor de accreditatie legt op de medewerkers van de huisartspraktijk, te groot aan het worden is. De balans slaat door naar negatief: Accreditatie is te bewerkelijk en levert naar verhouding te weinig op.  De NPA laat onvoldoende merken dat het de bezwaren van huisartsen ("Het kost te veel uren en geld". "Een drie-jaarlijkse check levert net zo veel op als een jaarlijkse audit".) serieus neemt. Dat is de reden voor veel huisartsen en huisartspraktijken om het accrediteringsproces op te schorten. De verloskundige huisartspraktijk van dokter Burggraaff in Weesp heeft ook deze NPA-cyclus opgeschort. Huisartsen laten zich geen knollen voor citroenen verkopen. De NPA moet stelling durven nemen: Minder is beter!

Hoe gaat een accreditatie in zijn werk?

In de eerste plaats wordt de organisatie van de praktijk doorgelicht. Er worden gegevens verzameld over de medische zorg in de praktijk, de praktijkvoering en de organisatie. Er worden ook enquêtes onder een patiënten gehouden, waarin zij hun oordeel over de zorg in onze praktijk hebben gegeven. Over al deze zaken wordt een rapport gemaakt.

De huisarts maakt vervolgens plannen aan de hand van de informatie in dat rapport. Deze plannen zijn gericht op het verbeteren van allerlei zaken in de praktijk. Het kan gaan om bijvoorbeeld de kwaliteit van de medisch inhoudelijke zorg, de patiënten tevredenheid en de praktijkorganisatie. Belangrijk is ook dat er afspraken gemaakt worden hoe die kwaliteit wordt gehandhaafd.

Een NHG accrediteur bezoekt de praktijk om te beoordelen of de gegevens op een juiste wijze zijn verzameld, de plannen aan de gestelde eisen van het Nederlands Huisartsengenootschap voldoen en of de praktijk de plannen goed uitvoert.

Voldoet de praktijk aan deze voorwaarden, dan wordt het NHG keurmerk toegewezen.

Ook in  2015, 2016, 2017 en net in 2018 heeft de huisartspraktijk de toets goed doorstaan.

Contact

Telefoon 0294-412633
 

H.B. Burggraaff verloskundige huisartspraktijk De Stethoscoop

Waarschapsstraat 1a
1382 EG Weesp
Telefoon:
0294-412633
Fax:
0294-414760
KvK:
32067351
H.B. Burggraaff, verloskundige huisarts / huisartsopleider VUmc te Weesp
Actief lid van LHV, NHG, VVAH, STOOHN, HAOVU, LHOV, AAFP, STFM.
SPOEDLIJN 0294-417021
www.huisarts.WS
Routebeschrijving >
ga('set', 'userId', {{UA-42771962-1}}); // De gebruikers-ID instellen op basis van de ingelogde user_id.