Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK
H.B. Burggraaff verloskundige huisartspraktijk De Stethoscoop is geopend op:
maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u
Telefoonnummer:
0294412633
Telefoonnummer: 0294412633
Geopend op: maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u

Zilveren Kruis is te machtig

Zilveren Kruis is te machtig

Sluit je ogen niet voor dit onderwerp 

Het is misschien goed om eens na te denken over de macht van Zilveren Kruis. Deze zorgverzekeraar met merken als Zilveren Kruis, Achmea, Ziezo en vele andere wordt langzamerhand veel te machtig. Het Zilveren Kruis heeft bijvoorbeeld ziekenhuizen (MC Slotervaart en Zuiderzeeziekenhuis) op een chaotische manier failliet laten gaan.

Dat zou ook zomaar kunnen gebeuren met jouw ziekenhuis bijvoorbeeld het Amstelland Ziekenhuis in Amstelveen of Tergooi Ziekenhuis in Blaricum en Hilversum. Het Zilveren Kruis is ook een organisatie die afspraken niet nakomt met huisartsen. Zo zijn er door de zorgverzekeraars toezeggingen gedaan aan huisartsen. Deze toezeggingen wil het Zilveren Kruis niet nakomen. Het gaat dan om indexatie van lonen van praktijkondersteuners, het zorgen voor voldoende personele ondersteuning van huisartsen, het blijven vergoeden van de kosten van praktijkmanagers in kleinere praktijken, en zo voort.

In Nederland hebben wij allerlei instellingen (Autoriteit Financiële Markten, Autoriteit Consument en Markt, de Nederlandse Zorgautoriteit) die ervoor moeten zorgen dat één bepaald bedrijf niet te machtig wordt.  In de ervaring van huisartsen werken deze clubs de verkeerde kant uit: Ze bevorderen het monopolie van zorgverzekeraars en met name het monopolie van Zilveren Kruis. Huisartsen worden daar verdrietig van. 

Misschien goed om eens te veranderen van zorgverzekeraar. Stap over! Weg van Zilveren Kruis, Achmea, Centraal Beheer, Interpolis, FBTO, InShared of hoe de polis ook genoemd wordt van Zilveren Kruis. Neem eens een andere zorgverzekeraar dan Zilveren Kruis. Niet alleen beter voor de portemonnee, ook beter voor de zorg. Huisartsen worden daar blij van.

Contact

Telefoon 0294-412633
 

H.B. Burggraaff verloskundige huisartspraktijk De Stethoscoop

Waarschapsstraat 1a
1382 EG Weesp
Telefoon:
0294-412633
Fax:
0294-414760
KvK:
32067351
H.B. Burggraaff, verloskundige huisarts / huisartsopleider VUmc te Weesp
Actief lid van LHV, NHG, VVAH, STOOHN, HAOVU, LHOV, AAFP, STFM.
SPOEDLIJN 0294-417021
www.huisarts.WS
Routebeschrijving >
ga('set', 'userId', {{UA-42771962-1}}); // De gebruikers-ID instellen op basis van de ingelogde user_id.