Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK
H.B. Burggraaff verloskundige huisartspraktijk De Stethoscoop is geopend op:
maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u
Telefoonnummer:
0294412633
Telefoonnummer: 0294412633
Geopend op: maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u

Te kort tongriempje


Het te korte tongriempje

 

Een te kort tongriempje als probleem

Pasgeborenen kunnen soms last het hebben van een te kort tongriempje. Dit korte tongriempje kan de zuigeling het goed kunnen zuigen en drinken bemoeilijken. Dat is natuurlijk erg lastig als dat drinken aan de borst in de eerste dagen ook nog geleerd moet worden! Borstvoeden en uit de borst drinken is voor moeder en kind een leerproces... Als moeder moet je er (weer) inkomen. Vaak duurt dat wel een week. Als je kindje dan een te kort tongriempje heeft wordt het een lastige opgave. Daaris iets aan te doen.

Herkennen van een te kort tongriempje

Een te kort tongriempje komt niet zo veel voor. Problemen met de borstvoeding kunnen de aandacht vestigen op het tongriempje. Vaak is het tongriempje dat te kort is te herkennen aan de vorm van een hartje als de tong van de baby naar buiten komt. Dat hartje ontstaat omdat de tongpunt aan het tekorte tongriempje vastzit en dus niet goed kan worden uitgestoken. De tongpunt kan ook niet goed omhoog.

De oplossing van een te kort tongriempjeDokter Burggraaff snijdt een tongriempje

In de huisartspraktijk van dokter Burggraaff wordt het tongriempje dat te kort is in de eerste dagen na de geboorte behandeld. De behandeling is eenvoudig en hoeft niet in een ziekenhuis plaats te vinden. Het gebeurt meestal in de huisartspraktijk, maar kan ook thuis plaats vinden. De procedure neemt weinig tijd in beslag en de baby heeft er geen last van. Dokter Burggraaff is ook verloskundig actief en heeft in samenwerking met de GGD een Consultatie Bureau voor zuigelingen. In deze praktijk worden dus veel zuigelingen gezien. Het probleem wordt daardoor meestal snel onderkend en in overleg met de ouders en de kraamverzorgster behandeld. Dat gebeurt ook wel bij zuigelingen die niet als patientje zijn ingeschreven in de huisartspraktijk van dokter Burggraaff.

Heeft jouw baby dit probleem?

Als je denkt dat jouw kindje dit probleem heeft, kun je overleggen met een van de huisartsen in de praktijk van dokter Burggraaff. Een behandeling door dokter Burggraaff aan huis of in de praktijk kan op korte termijn plaats vinden, ook als je zelf niet bent ingeschreven in de praktijk van dokter Burggraaff. Aarzel niet. Wil je deze informatie uitprinten Klik dan op de volgende link:

Heeft je baby een te kort tongriempje?

 

Waar is dit beleid gebaseerd?

Het beleid van deze huisartspraktijk om op korte termijn het probleem te verhelpen is gebaseerd op bewijs dat voortkomt uit wetenschappelijk ionderzoek van dokter Hogan en anderen. Hij toonde aan dat ingrijpen zinvol is. De gegevens die uit dit onderzoek voortkomen zijn ook geldig voor Nederland volgens dokter Erica Post. Zijn schreef in het Nederlands Tijdschrift ter bevordering van de Geneeskunde een artikel met als titel:  "Problematische borstvoeding door een te korte tongriem".

 © H.B. Burggraaff, verloskundige huisarts Waarschapsstraat 1a 1382 EG Weesp

Contact

Telefoon 0294-412633
 

H.B. Burggraaff verloskundige huisartspraktijk De Stethoscoop

Waarschapsstraat 1a
1382 EG Weesp
Telefoon:
0294-412633
Fax:
0294-414760
KvK:
32067351
H.B. Burggraaff, verloskundige huisarts / huisartsopleider VUmc te Weesp
Actief lid van LHV, NHG, VVAH, STOOHN, HAOVU, LHOV, AAFP, STFM.
SPOEDLIJN 0294-417021
www.huisarts.WS
Routebeschrijving >
ga('set', 'userId', {{UA-42771962-1}}); // De gebruikers-ID instellen op basis van de ingelogde user_id.