Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK
H.B. Burggraaff verloskundige huisartspraktijk De Stethoscoop is geopend op:
maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u
Telefoonnummer:
0294412633
Telefoonnummer: 0294412633
Geopend op: maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u

Vasectomie (sterilisatie van de man)

 

Behandelinformatie Vasectomie (sterilisatie van de man)

 

Vasectomie (sterilisatie van de man)

In de verloskundige huisartspraktijk vindt sterilisatie van mannen plaats (vasectomie).

Door dokter Burggraaff zijn honderden mannen gesteriliseerd. Het is een ingreep die u gerust aan hem kunt toevertrouwen. Ook als u geen patiënt bent in deze huisartspraktijk kunt u de ingreep in deze praktijk laten verrichten. U bent hartelijk welkom. De ingreep vindt meestal plaats op donderdagmiddag op even weken.

Enkele zaken zijn belangrijk om te weten:

  • Voorbereiden: De dag voor de ingreep de zijkanten van de balzak scheren. Neem een uur voor de ingreep 2 tabletten paracetamol500mg in. Gebruik geen inbuprofen (advil) of diclofenac. Neem een strakke onderbroek of zwembroek mee naar de praktijk.
  • De vasectomie vindt plaats onder plaatselijke verdoving. Voor de ingreep vindt desinfectie van de balzak plaats met betadinejodium. Daarna volgen twee injecties in de huid van de balzak links en rechts en in de zaadstreng. Dit is het vervelendste gedeelte van de ingreep. Na een insnijding in de huid zoekt de dokter de zaadleiders op en maakt deze vrij. Van beide zaadleiders wordt een stukje verwijderd. Deze stukjes worden bewaard in de huisartspraktijk. De uiteinden van de doorgesneden zaadstreng worden afgebonden. Daarna wordt de huid met een oplosbare hechting gehecht.
  • Na de ingreep kan het handig zijn als u niet zelf naar huis hoeft te rijden: Laat u rijden! Lees de zin hiervoor nog eens een keer. Echt het is veel prettiger na de ingreep naar huis te worden gebracht.
  • Een strakke broek na de ingreep voelt prettig en wij denken dat dat de kans op een nabloeding na de ingreep verkleint. De dag van de ingreep en de dag er na is het verstandig om geen zwaar werk te doen (sjouwen, ladders bestijgen, spitten en zo voort).
  • Meestal is het resultaat van de ingreep na ongeveer 6 weken zichtbaar. Wij vragen dan om sperma in te leveren om dat te controleren. Is er geen enkele spermacel te zien, dan is de ingreep succesvol en kunt u vrijen zonder aanvullende maatregelen, zoals condooms.
  • Vasectomie is een service van de verloskundige huisartspraktijk. In het kader van marktwerking werken tegen concurrerende tarieven! Vraag er naar. 
  • Meer informatie nodig? Kijk eens op thuisarts.nl!
  • For information in English or look at vasectomy: what you should know  and/ or vasectomy what to expect
  • Een video met een animatie van de ingreep is hier te zien.

 © H.B. Burggraaff, verloskundige huisarts Waarschapsstraat 1a 1382 EG Weesp

Contact

Telefoon 0294-412633
 

H.B. Burggraaff verloskundige huisartspraktijk De Stethoscoop

Waarschapsstraat 1a
1382 EG Weesp
Telefoon:
0294-412633
Fax:
0294-414760
KvK:
32067351
H.B. Burggraaff, verloskundige huisarts / huisartsopleider VUmc te Weesp
Actief lid van LHV, NHG, VVAH, STOOHN, HAOVU, LHOV, AAFP, STFM.
SPOEDLIJN 0294-417021
www.huisarts.WS
Routebeschrijving >
ga('set', 'userId', {{UA-42771962-1}}); // De gebruikers-ID instellen op basis van de ingelogde user_id.