Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK
H.B. Burggraaff verloskundige huisartspraktijk De Stethoscoop is geopend op:
maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u
Telefoonnummer:
0294412633
Telefoonnummer: 0294412633
Geopend op: maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u

Handige APP's met een medisch tintje

Er is een oerwoud aan medische apps aan het ontstaan. Geen nood! Wat handig is en waarvan je dokter denkt: Dat is misschien wel een handig instrument! Dat wordt hieronder vermeld. Neem er kennis van, als je er belangstelling voor hebt! Heb je aardige APP's die misschien vermeldenswaard zijn? Laat het even weten!

 • Wat is eigenlijk mijn risico op hart- en vaatziekten? De huisarts berekent regelmatig voor de patiënt in de spreekkamer het risico op een hartaanval of beroerte. Hoe doet de huisarts dat? Kan ik dat ook? Inderdaad is dat mogelijk met de volgende app: De CVRM-risicometer.
 • De BorstVoedings-app. Een app voor vrouwen die borstvoeding geven. Erg handig. Helaas alleen voor I-omgeving en nog niet voor android. Kosten 0.89. Misschien handig?
 • De huidmonitor. Een app die beoogt vlekken, waar mogelijk wat mee, is in kaart te brengen. Deze APP kreeg de Health app award 2012. Als je het spreekuur van dokter Burggraaff hebt bezocht met vlekken, is je vast al wel vertelt over het onderwerp: Haai of Dolfijn! Dat is ook een interessante brochure. Is er een vlekje waar verdenking van kwaadaardigheid voor geldt? Laat het je dokter zien! De huisartspraktijk van Dokter Burggraaff is een Eerste Lijns Huidkanker Centrum: Verwijdering zo snel en zorgvuldig mogelijk en volgens de regels van de geneeskunst. 
 • De IP-plaslijst. Een handige APP waarmee drinken en plassen (in medisch jargon: de vochtbalans) kan worden bijgehouden. Een handig hulpmiddel voordat je met plasklachten naar de huisarts gaat!
 • De buik-budy. Een app waarmee je in Nederland het dichtsbijzijnde toilet kunt vinden. Soms is dat heel erg handige informatie! 
 • Eppy. Een hulpmiddel voor mensen met epilepsie. Handig voor jezelf - als je epilepsie hebt. Handig voor omstanders als je een aanval hebt!
 • Pollennieuws. Het pollenseizoen is je natuurlijk bekend als je hooikoorts hebt. Hoe erg het vandaag is of wordt kun je met deze app even bekijken. Handig en eenvoudig. Probeer het eens.
 • Kun je de slaap niet vatten? Handige tips bij slapeloosheid kun je vinden op de slaap APP. Slaap zacht!
 • Gifwijzer. Je kind heeft per ongeluk iets binnengekregen. Wat nu te doen? Overleg met de huisarts natuurlijk. Eerst zelf even kijken kan nu ook! Kijk op je eigen gifwijzer! Kom je er niet uit bel dan de huisarts! 
 • Groeiapp voor zwangerschap. Aanstaande ouders kunnen met deze app zien hoe de verwachte groei van de ongeborene zich ontwikkelt. De groeicijfers die dokter Burggraaff op je zwangerschapskaart zet krijgen nu betekenis. Kijk er eens naar!
 • Stop nu toch eens met roken! Gebruik deze Engelse app!
 • Zwanger worden? Wanneer ben ik vruchtbaar? Misschien kan deze app voor i-phone  of deze app voor android je daarbij behulpzaam zijn?
 • Eerste Hulp Bij Ongelukken: We hebben het allemaal een keer nodig. Het Nederlandse Rode Kruis heeft een app ontwikkeld voor de mobiele telefoon. Deze app is gratis te downloaden via http://www.rodekruis.nl/eerste-hulp/paginas/ehbo-app.aspx  of via de appwinkel van je eigen telefoon.
 • Een app die je kunt gebruiken als je mishandelt wordt. Is daar een app voor? Inderdaad. De naam? Heel eenvoudig: "Ican". Zoek deze app op googleplay of in de I-store. Heus, je hebt er wat aan!
 • Erg handig is de APP: Moet ik naar de dokter? Deze app is ook online te raadplegen door te gaan naar "Moet ik naar de dokter?" De app is iets voorzichtiger dan de assistente van de huisarts of van de post. Dat komt omdat het een advies aan een niet-medisch-onderlegd iemand is. Hou daar rekening mee.

   

   © H.B. Burggraaff, verloskundige huisarts Waarschapsstraat 1a 1382 EG Weesp

Contact

Telefoon 0294-412633
 

H.B. Burggraaff verloskundige huisartspraktijk De Stethoscoop

Waarschapsstraat 1a
1382 EG Weesp
Telefoon:
0294-412633
Fax:
0294-414760
KvK:
32067351
H.B. Burggraaff, verloskundige huisarts / huisartsopleider VUmc te Weesp
Actief lid van LHV, NHG, VVAH, STOOHN, HAOVU, LHOV, AAFP, STFM.
SPOEDLIJN 0294-417021
www.huisarts.WS
Routebeschrijving >
ga('set', 'userId', {{UA-42771962-1}}); // De gebruikers-ID instellen op basis van de ingelogde user_id.