Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK
H.B. Burggraaff verloskundige huisartspraktijk De Stethoscoop is geopend op:
maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u
Telefoonnummer:
0294412633
Telefoonnummer: 0294412633
Geopend op: maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u

Wanneer bel ik de huisarts vanwege mijn zwangerschap?

Dokter Burggraaff is een verloskundige huisarts.

Dit betekent dat hij graag je zwangerschap, jouw thuisbevalling of bevalling in het ziekenhuis en je kraambed begeleidt. Zijn insteek is dat deze zwangerschap je goed zal bevallen. Ook nieuwsgierig naar een huisarts die goed bevalt? Maak een afspraak zodra je zwanger bent!

Voor de eerste afspraak met dokter Burggraaff is het handig om een bezoekje te brengen aan www.zwangerwijzer.nl Daar kun je een vragenlijst invullen. De ingevulde vragenlijst kun je eenvoudig naar dokter Burggraaff mailen. Hij is dan op de hoogte van veel belangrijke gegevens die invloed kunnen hebben op jouw zwangerschap. Meestal neem je contact op rond 5weken zwangerschap. Met een inwendige echo kun je dat meestal de vruchtholte zien en misschien meer!

Als jouw zwangerschap begeleid wordt door dokter Burggraaff heb je een speciaal telefoonnummer gekregen om te gebruiken tijdens je zwangerschap. Wanneer bel ik mijn huisarts vanwege mijn zwangerschap? Hieronder volgen enkele instructies. Aarzel niet; volg deze aanbevelingen gewoon op. Je huisarts verwacht het.

Wanneer bel ik de huisarts, die mijn zwangerschap controleert?

Ongerust?

Ben je ongerust? Bespreek je zorgen met je huisarts

Bespreek je zorgen over je gezondheid of je kind met de huisarts. Ongerustheid is altijd een reden om te bellen. Als je de uitleg of informatie niet begrijpt, zeg dit dan tegen de huisarts. Laat de assistente weten dat je bezorgd bent als je belt voor een afspraak. 

 

 

Bloedverlies?

 Bij vaginaal bloedverlies

Heb je vaginaal bloedverlies, bewaar je slipje of inlegkruisje en neem contact op met je huisarts. Als je weefsel hebt verloren, wil je huisarts dat graag zien.

 

 

Sterretjes zien?

Bij hoofdpijn, sterretjes zien, braken, pijn in bovenbuik of bovenrug

Ben je meer dan 20 weken zwanger en heb je last van één of meer van de volgende signalen: hoofdpijn, sterretjes zien, braken, gevoel van strakke band om hoofd of bovenbuik, pijn in de bovenbuik of tussen schouderbladen, plotseling vocht vasthouden in gezicht, handen of voeten. Neem dan contact op met je huisarts.

 

Minder bewegen?

 Bij minder bewegingen van je kind dan anders

Ben je 26 of meer weken zwanger en voel je je kind minder bewegen dan je gewend bent? Neem dan contact op met je huisarts.    

 

 

Buikpijnen komen en gaan?

 Nog geen 37 weken zwanger en buikpijn of rugpijn die komt en gaat

Ben je nog geen 37 weken zwanger en heb je buikpijn of rugpijn die met een bepaalde regelmaat komt en gaat? Neem dan contact op met je huisarts.

   

 

Vruchtwaterverlies?

 Bij vruchtwaterverlies

Wanneer de vliezen breken, merk je dat je opeens vaginaal vocht verliest. Het kan een plons vocht zijn, maar je kan ook kleine beetjes vocht verliezen. Vaak is vruchtwater helder en kleurloos. Soms heeft het een gele, groene of bruine kleur. Er zitten eigenlijk altijd vlokjes in. De dokter zal je vragen welke kleur het heeft en of er vlokjes in zitten. Probeer wat vruchtwater op te vangen en bewaar het voor de huisarts. Neem contact op met je huisarts.

 

De cartoons zijn getekend door Gerrit de Jager bekend van de Familie Doorzon. Ze zijn gemaakt op verzoek van de NCPF die de website mijnzorgveilig.nl beheert.

 

  © H.B. Burggraaff, verloskundige huisarts Waarschapsstraat 1a 1382 EG Weesp

Contact

Telefoon 0294-412633
 

H.B. Burggraaff verloskundige huisartspraktijk De Stethoscoop

Waarschapsstraat 1a
1382 EG Weesp
Telefoon:
0294-412633
Fax:
0294-414760
KvK:
32067351
H.B. Burggraaff, verloskundige huisarts / huisartsopleider VUmc te Weesp
Actief lid van LHV, NHG, VVAH, STOOHN, HAOVU, LHOV, AAFP, STFM.
SPOEDLIJN 0294-417021
www.huisarts.WS
Routebeschrijving >
ga('set', 'userId', {{UA-42771962-1}}); // De gebruikers-ID instellen op basis van de ingelogde user_id.