Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK
H.B. Burggraaff verloskundige huisartspraktijk De Stethoscoop is geopend op:
maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u
Telefoonnummer:
0294412633
Telefoonnummer: 0294412633
Geopend op: maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u

Hoe om te gaan met nieuwe medicijnen?

In de verloskundige huisartspraktijk van dokter Burggraaff in Weesp wordt terughoudend omgegaan met nieuwe medicijnen. Het komt regelmatig voor dat mensen in de krant lezen dat er een nieuw medicijn op de markt is gekomen. In zo'n artikel staan in het algemeen álle positieve dingen, die maar bedacht kunnen worden over het nieuwe medicijn. De nadelen... worden vaak niet vermeld. Deze zijn vaak ook nog niet bekend! Het nieuwe medicijn is nog maar door weinig personen gebruikt. Vaak alleen door proefpersonen: meestal een klein aantal jonge gezonde blanke mannen.  Ben jij een jonge gezonde blanke man, dan zal het medicijn misschien wel goed vallen. Het probleem is, dat de meeste patiënten waar het medicijn voor gebruikt zal worden niet jong, gezond, blank en man zijn. Bovendien zijn de aantallen patiënten die het medicijn kunnen gaan gebruiken veel en veel groter dan de beperkte groep proefpersonen. Minder vaak voorkomende bijwerkingen zijn nog niet bekend. Nieuwe medicijnen hebben hun werkzaamheid en veiligheid nog niet bewezen voor de grote patiëntengroepen, waar ze voor beschikbaar komen. Het kan dus gevaarlijk zijn om een nieuw medicijn te gaan gebruiken...

Niewe medicijnen in deze tijd zijn onder andere:

Het probleem bij deze medicijnen is ook dat we niet weten hoe het zal gaan als mensen het langere tijd gebruiken: enkele jaren. In de praktijk van dokter Burggraaff zijn we daarom terughoudend met nieuwe medicijnen. Deze stellingname is onderdeel van de visie van deze verloskundige huisartspraktijk.

Voor lezers van de Engelse taal zijn er bloemlezingen te over. Bijvoorbeeld van Richard Lehman in the British Medical Journal.

 

 © H.B. Burggraaff, verloskundige huisarts Waarschapsstraat 1a 1382 EG Weesp

Contact

Telefoon 0294-412633
 

H.B. Burggraaff verloskundige huisartspraktijk De Stethoscoop

Waarschapsstraat 1a
1382 EG Weesp
Telefoon:
0294-412633
Fax:
0294-414760
KvK:
32067351
H.B. Burggraaff, verloskundige huisarts / huisartsopleider VUmc te Weesp
Actief lid van LHV, NHG, VVAH, STOOHN, HAOVU, LHOV, AAFP, STFM.
SPOEDLIJN 0294-417021
www.huisarts.WS
Routebeschrijving >
ga('set', 'userId', {{UA-42771962-1}}); // De gebruikers-ID instellen op basis van de ingelogde user_id.