Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK
H.B. Burggraaff verloskundige huisartspraktijk De Stethoscoop is geopend op:
maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u
Telefoonnummer:
0294412633
Telefoonnummer: 0294412633
Geopend op: maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u

Gebeten door een teek?

 

Gebeten door een teek?

 

Een nieuw onderzoek waar dokter Burggraaff aan meewerkt.

Het gevaar van een tekenbeet onderschatten huisartsen niet. Toch is er nog veel onbekend als het gaat om tekenbeten. Wat wij bijvoorbeeld niet weten, is of het misschien zinvol is om mensen die gebeten zijn door een teek preventief te behandelen. Preventief behandelen betekent dat de dokter een medicijn voorschrijft uit voorzorg. Dus de persoon die gebeten is, heeft helemaal geen klachten en krijgt waarschijnlijk ook geen klachten. Net zoals wij allemaal de autogordel gebruiken, terwijl wij nooit een frontale botsing hebben, vragen artsen zich nu af of een medicijn-uit-voorzorg misschien nuttig kan zijn.

Meedoen aan dit onderzoek?

Meedoen aan dit onderzoek kan deze hele zomer. Hoe? Door als u gebeten bent door een teek, dit zo spoedig mogelijk te melden op de website http://www.tekenradar.nl U wordt dan in het onderzoek opgenomen en krijgt, als u daarvoor wordt ingeloot, medicatie-uit-voorzorg van dokter Burggraaff. U begrijpt dat de ene helft van de mensen, die zich melden geen medicatie krijgt en de andere helft wel. Zo kunnen de artsen beoordelen of er enig nut uitgaat van deze "behandeling-uit-voorzorg".

Is het gevaarlijk? 

Deelname aan het onderzoek is niet gevaarlijk. Wel is het mogelijk dat u bijwerkingen van het medicijn krijgt. Of het echt nuttig is om de medicijnen te gaan gebruiken, dat weten we niet en willen artsen met dit onderzoek graag te weten komen.

Wat is het advies van mijn huisarts?

Het advies van dokter Burggraaff is om deel te nemen aan dit onderzoek. U kunt dat doen door naar de website te gaan:  http://www.tekenradar.nl/ U ziet daar een plaatje van een teek die iemand heeft gebeten met de tekst:"Tekenbeet melden >". Daar klikt u op. U wordt dan gevraagd om uw e-mailadres en dan wijst verder alles zich vanzelf. Breng de wetenschap een stapje verder met dit onderzoek!

Als u klachten herythema migranseeft.

Het onderzoek is bedoeld voor mensen die net zijn gebeten en geen klachten hebben. Als u bent gebeten en een rode kring wordt zichtbaar enkele dagen tot weken na de tekenbeet, dan raadt dokter Burggraaff u aan om een afspraak met de praktijk te maken. Er is dan mogelijk sprake van erythema migrans en dat is een eerste verschijnsel van de ziekte van Lyme die de dokter graag wil zien én behandelen!

 

 

 

 

 

 

 © H.B. Burggraaff, verloskundige huisarts Waarschapsstraat 1a 1382 EG Weesp

Contact

Telefoon 0294-412633
 

H.B. Burggraaff verloskundige huisartspraktijk De Stethoscoop

Waarschapsstraat 1a
1382 EG Weesp
Telefoon:
0294-412633
Fax:
0294-414760
KvK:
32067351
H.B. Burggraaff, verloskundige huisarts / huisartsopleider VUmc te Weesp
Actief lid van LHV, NHG, VVAH, STOOHN, HAOVU, LHOV, AAFP, STFM.
SPOEDLIJN 0294-417021
www.huisarts.WS
Routebeschrijving >
ga('set', 'userId', {{UA-42771962-1}}); // De gebruikers-ID instellen op basis van de ingelogde user_id.