Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK
H.B. Burggraaff verloskundige huisartspraktijk De Stethoscoop is geopend op:
maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u
Telefoonnummer:
0294412633
Telefoonnummer: 0294412633
Geopend op: maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u

Kennis op het verloskundige terrein bij de huisarts

 

 

Huisarts met verloskundige kennis

Zwangere in goede handen bij de huisartsDokter Burggraaff is actief in het verwerven en verspreiden van kennis in de verloskunde. Waar het hart naar uitgaat...

Hij heeft namens huisartsen een bijdrage geleverd aan de Rappport Aterme sterfte 2010 Perinatale audit: de eerste verkenningen en aan het Rapport Aterme sterft 2011 Perinatale audit: de voortgang  en het Rapport "Op koers" over de jaren 2010-2012. Deze rapporten behandelen oorzaken van, en maatregelen tegen vermijdbaar overlijden van baby's rond de geboorte. Verder is dokter Burggraaff actief betrokken bij de regionale perinatale audit en bij bijeenkomsten van het Verloskundige Samenwerkings Verband (VSV) in deze regio.Op koers perinatale audit 2010-2012

 

 

 

 Dokter Burggraaff heeft als verloskundig actieve huisarts deelgenomen aan de werkgroep die de standaard postnatale zorg van de KNOV opnieuw heeft vormgegeven. Deze standaard was aan herziening toe. Ook was hij deelnemer aan de werkgroep die een standaard vervaardigde over zwangerschap en kraambed van de NVAB.

Op dit moment neemt dokter Hans Burggraaff deel aan een interdisciplinaire werkgroep die een een standaard beoogt te vervaardigen over  "de gele zuigeling".

De kennis van apothekers en huisartsen is belangrijk in de zorg voor vrouwen die zwanger willen worden, voor zwangeren en ongeboren kinderen en voor kraamvrouwen. Deze deskundigheid wordt regelmatig bevorderd door bijeenkomsten. Een van die bijeenkomsten was het FTO ( Farmaco Therapeutisch Overleg) waarin dokter Hans Burggraaff samen met apotheker Chantal Teunissen huisartsen en apothekers uit Weesp en Muiden informeerde over de laatste ontwikkelingen rond het gebruik van medicijnen in de periode voor, tijdens en na de zwangerschap. Gebruik maken van de informatie in FTO Zwangerschap en Borstvoeding is toegestaan met vermelding van herkomst.

Dokter Burggraaff is lid van het Verloskundig Samenwerkings Verband (VSV) Tergooi Blaricum en bezoekt regelmatig het Groot Perinataal Overleg in een van de Amsterdamse academische ziekenhuizen (VUmc en AMC).

Er vindt veel meer onderzoek plaats naar deelgebieden van zwanger worden, zwanger zijn, bevallen, borstvoeding en de kraamperiode. Kijk bijvoorbeeld naar: Wat verwacht u?

 © H.B. Burggraaff, verloskundige huisarts Waarschapsstraat 1a 1382 EG Weesp

 

Contact

Telefoon 0294-412633
 

H.B. Burggraaff verloskundige huisartspraktijk De Stethoscoop

Waarschapsstraat 1a
1382 EG Weesp
Telefoon:
0294-412633
Fax:
0294-414760
KvK:
32067351
H.B. Burggraaff, verloskundige huisarts / huisartsopleider VUmc te Weesp
Actief lid van LHV, NHG, VVAH, STOOHN, HAOVU, LHOV, AAFP, STFM.
SPOEDLIJN 0294-417021
www.huisarts.WS
Routebeschrijving >
ga('set', 'userId', {{UA-42771962-1}}); // De gebruikers-ID instellen op basis van de ingelogde user_id.