Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK
H.B. Burggraaff verloskundige huisartspraktijk De Stethoscoop is geopend op:
maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u
Telefoonnummer:
0294412633
Telefoonnummer: 0294412633
Geopend op: maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u

Hoe laat ik mijn dokter naar mij luisteren?

 

5 punten die er toe kunnen bijdragen dat jouw dokter één en al oor is voor jou.

  1. Kom meteen ter zake. Dokters zijn ook maar mensen. Als je veel informatie geeft, kan de dokter door de bomen het bos niet meer zien. Vertel als je de spreekkamer binnenstapt direct wat voor jou de belangrijkste reden is om de dokter die dag te bezoeken. Je helpt hiermee je dokter sneller tot de kern van jouw probleem te komen. Wel zo handig!Animatie de Stethoscoop van dokter Burggraaff Weesp
  2. Richt je op één probleem tegelijk. Een afspraak duurt meestal 10 minuten. In die 10 minuten is één probleem meestal goed te bespreken. Als je meer dan één probleem naar voren brengt, kan het zijn dat niet elk probleem voldoende aandacht krijgt. Ook kan de dokter al snel uitlopen. Andere mensen zullen daardoor langer moeten wachten. Richt je op één probleem. Als je meer vragen hebt, kun je bij de dokter informeren of daar op dat moment tijd voor is, of dat je beter een nieuwe afspraak kunt maken voor je andere vragen.
  3. Een duidelijke beschrijving helpt. Probeer van te voren te bedenken hoe je jouw probleem zal omschrijven in de spreekkamer: Wat voelde je precies, waar zit het precies, hoe lang bestaat het, hoe vaak treedt het op, hoe lang duurt het, hoe veel last heb je ervan? Ook wil de dokter graag weten of je vooral last hebt van de pijn of dat je de pijn niet belangrijk vindt, maar vooral bezorgd bent. Een goede beschrijving geeft de dokter vaak een belangrijke aanwijzing.
  4. Overdrijf niet.  De dokter zal je serieus nemen, als je niet overdrijft. Om de aandacht van de dokter te krijgen hoef je niet woorden te gebruiken als vreselijk erg, ontzettende veel pijn, enzovoort. Overdrijving kan bij de dokter een verkeerde indruk wekken.
  5. Doe je mond open! Laat het je dokter weten, als je denkt dat hij/zij iets belangrijks over het hoofd ziet. Niets maakt een dokter zo gealarmeerd en één en al aandacht, dan als je iets zegt in de trant van: Volgens mij komt mijn boodschap niet over.

Breng deze 5 punten in de praktijk. Je zult zien dat het werkt!

 © H.B. Burggraaff, verloskundige huisarts Waarschapsstraat 1a 1382 EG Weesp

 

Contact

Telefoon 0294-412633
 

H.B. Burggraaff verloskundige huisartspraktijk De Stethoscoop

Waarschapsstraat 1a
1382 EG Weesp
Telefoon:
0294-412633
Fax:
0294-414760
KvK:
32067351
H.B. Burggraaff, verloskundige huisarts / huisartsopleider VUmc te Weesp
Actief lid van LHV, NHG, VVAH, STOOHN, HAOVU, LHOV, AAFP, STFM.
SPOEDLIJN 0294-417021
www.huisarts.WS
Routebeschrijving >
ga('set', 'userId', {{UA-42771962-1}}); // De gebruikers-ID instellen op basis van de ingelogde user_id.