Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK
H.B. Burggraaff verloskundige huisartspraktijk De Stethoscoop is geopend op:
maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u
Telefoonnummer:
0294412633
Telefoonnummer: 0294412633
Geopend op: maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u

Zwanger worden gaat niet altijd vanzelf

 

 

In de verloskundige huisartspraktijk van dokter Burggraaff in Weesp komt met regelmaat voor dat zwanger worden niet vanzelf gaat. Wat je heel graag wil, blijkt helemaal niet zo gemakkelijk te komen. Geduld werkt vaak. Als het langere tijd gaat duren, kan het verstandig zijn om eens te overleggen met de huisarts. De huisarts kan een eenvoudig plan met je bespreken om te onderzoeken waarom een zwangerschap uitblijft. Onderdelen van dat plan zijn meestal een Basale Temperatuurcurve, een inwendig onderzoek met een vaginale echo, een onderzoek van het zaad en een post-coïtumtest. Je krijgt informatie om de kans op zwangerschap te bevorderen. Soms is medicatie nuttig. Vaak word je zwanger tijdens de begeleiding van dokter Burggraaff. Daar gaat het toch om? Ook moeite om zwanger te worden? Bespreek je geheim met dokter Burggraaff.


">Zwangere cloud Dokter Burggraaff Weesp 2Hij weet hier vaak een oplossing voor. Wil je er meer over weten?

Kijk dan eens op de Engelstalige website: Resolve

 Kijk hieronder naar factoren die een rol kunnen spelen bij jou en waar je wellicht iets aan wil veranderen.

  • Leeftijd. De leeftijd van een vrouw heeft veel invloed op haar kans om zwanger te worden. Als je 40 jaar bent is de kans om zwanger te worden gezakt van 90 naar 67%. Op de leeftijd van 45 jaar is dat gezakt naar 15%, Achtergronden zijn een grotere kans op chromosomale afwijkingen, een grotere kans op een miskraam en aanwezige gezondheidsproblemen die de vruchtbaarheid kunnen benadelen.
  • Emotionele factoren. Neerslachtigheid en stress kunnen de hormonale situatie van vrouwen nadelig beïnvloeden bij man en vrouw..
  • Invloeden van de omgeving of het beroep. Er zijn aanwijzingen dat werkdruk, hoge temperaturen, chemische middelen en straling invloed hebben op de vruchtbaarheid.
  • Onbeschermde seks met wisselende partners. Verschillende sekspartners en het niet-gebruiken van een condoom verhoogt het risico op SOA’s (seksueel overdraagbare aandoeningen) die nadelig kunnen zijn voor de vruchtbaarheid.
  • Roken. Roken verhoogt de kans op onvruchtbaarheid en de kans op een miskraam. Roken kan de zaadproductie nadelig beïnvloeden. Kijk ook eens hier.
  • Alcohol gebruik. Zelfs matig alcoholgebruik (5 drankjes per week) kunnen de conceptie nadelig beïnvloeden.
  • Overgewicht. Een vetpercentage van 10-15% boven normaal kan door hormonale effecten van dat vetweefsel de vruchtbare cyclus in de war brengen.
  • Ondergewicht. Een vetpercentage van 10-15% onder normaal kan de vruchtbaarheid volledig tot stilstand brengen. Het gaat dan niet alleen om vrouwen die lijden aan anorexia of boulemie of vrouwen die een zeer sterk caloriebeperkt dieet volgen, maar ook om vrouwen die topsport bedrijven, zoals marathonlopers, professionele danseressen enzovoort. Ook vegetarische dieten kunnen nadelig inwerken op de vruchtbaarheid. Kijk ook eens op www.zwangernu.nl of op wat verwacht u?

 

  © H.B. Burggraaff, verloskundige huisarts Waarschapsstraat 1a 1382 EG Weesp

 

 

 

 

 

Contact

Telefoon 0294-412633
 

H.B. Burggraaff verloskundige huisartspraktijk De Stethoscoop

Waarschapsstraat 1a
1382 EG Weesp
Telefoon:
0294-412633
Fax:
0294-414760
KvK:
32067351
H.B. Burggraaff, verloskundige huisarts / huisartsopleider VUmc te Weesp
Actief lid van LHV, NHG, VVAH, STOOHN, HAOVU, LHOV, AAFP, STFM.
SPOEDLIJN 0294-417021
www.huisarts.WS
Routebeschrijving >
ga('set', 'userId', {{UA-42771962-1}}); // De gebruikers-ID instellen op basis van de ingelogde user_id.