Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK
H.B. Burggraaff verloskundige huisartspraktijk De Stethoscoop is geopend op:
maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u
Telefoonnummer:
0294412633
Telefoonnummer: 0294412633
Geopend op: maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u

Kwaliteit in de huisartsenpraktijk

Kwaliteitsverbeteringen in de huisartspraktijk

 
Voor niet iedereen is het duidelijk wat wordt bedoeld met kwaliteit. Iedere huisartspraktijk is toch hetzelfde? Dat is dus niet zo. Niet iedere huisartspraktijk is hetzelfde en niet iedere huisartspraktijk levert dezelfde kwaliteit. De huisartspraktijk van dokter Burggraaff in Weesp werkt voortdurend aan verbeteringen. In het voorjaar van 2013 en in de nazomer van 2014 vond een onderzoek plaats met het instrument "Door cliënten bekeken" (DCB). Patiënten die op het spreekuur zijn geweest bij de huisarts of de praktijkondersteuner zijn gevraagd deel te nemen. Wat is er uit dit onderzoek in deze verloskundige huisartspraktijk gekomen? Volgens dit DCB zijn er 5 sterke punten en 5 zwakke punten te melden. Wij gaan kijken of wij de 5 sterke punten verder kunnen verbeteren en de 5 zwakke punten ook!

Vanaf augustus 2011 tot augustus 2014 heeft deze huisartspraktijk drie jaren lang deelgenomen aan de NPA (NHG Praktijk Accreditering). Een programma dat beoogt de kwaliteit van praktijken van (vooral) huisartsopleiders verder te verbeteren. De verloskundige huisartspraktijk van dokter Burggraaff heeft het NPA-pedikaat als bewijs voor een goede huisartspraktijk sinds augustus 2011. Inmiddels is de verloskundige huisartspraktijk voor het huisartsgeneeskundige deel gestart met een nieuwe verbetercyclus van drie jaren via de NPA. NPA Keurmerk voor dokter Burggraaff Weesp

In november 2015 is het NPA-certificaat als bewijs van aandacht voor kwaliteit in deze verloskundige huisartspraktijk opnieuw in ontvangst genomen. Het bewijs is het plaatje links. Dit plaatje maakt extra duidelijk: Hier wordt aan kwaliteit gewerkt! Lang niet alle huisartspraktijken proberen de kwaliteit te verbeteren. Een geografisch overzicht van huisartspraktijken die deelnemen aan de NPA-kwaliteitsverbetering is hier te vinden.

De medewerkers van deze huisartspraktijk zien voordelen aan de kwaliteitsverbetering die een gevolg kan zijn van deelname aan een programma, zoals dat van de NPA. Wij werken graag aan verbetering. Daarnaast bestaan enige reserves bij de eisen van de NPA. Er is te veel aandacht voor onbeduidende details en te weinig aandacht voor onderwerpen waar het in de ogen van dokter Burggraaff en zijn team juist wel om gaat. Namens de huisartsopleiders verbonden aan de VU te Amsterdam is er een  brief naar de NPA gegaan. Het is hoog tijd dat de NPA ook een verbetercyclus doormaakt.

© H.B. Burggraaff, verloskundige huisarts Waarschapsstraat 1a 1382 EG Weesp

 

Contact

Telefoon 0294-412633
 

H.B. Burggraaff verloskundige huisartspraktijk De Stethoscoop

Waarschapsstraat 1a
1382 EG Weesp
Telefoon:
0294-412633
Fax:
0294-414760
KvK:
32067351
H.B. Burggraaff, verloskundige huisarts / huisartsopleider VUmc te Weesp
Actief lid van LHV, NHG, VVAH, STOOHN, HAOVU, LHOV, AAFP, STFM.
SPOEDLIJN 0294-417021
www.huisarts.WS
Routebeschrijving >
ga('set', 'userId', {{UA-42771962-1}}); // De gebruikers-ID instellen op basis van de ingelogde user_id.