Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK
H.B. Burggraaff verloskundige huisartspraktijk De Stethoscoop is geopend op:
maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u
Telefoonnummer:
0294412633
Telefoonnummer: 0294412633
Geopend op: maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u

Veilig slapen

 

Natuurlijk wil je dat je kindje veilig slaapt. Hoe kan je dat bevorderen? Dat is best makkelijk. Doe gewoon wat hieronder staat. Dan ben je een enorm stuk opgeschoten:

  • Leg je baby altijd in rugligging te slapen. Draai het hoofdje afwisselend naar Links en naar Rechts. Dus bijvoorbeeld op maandagen naar links, op dinsdagen naar rechts op woensdagen weer naar links, enzo verder. Laat je kindje ook regelmatig onder begeleiding op de buik spelen.
  • Niet roken. Rook niet tijdens je zwangerschap. Voorkom meeroken na de bevalling. Je kindje ademt de rooklucht in en we weten dat dat schadelijk is.
  • Zorg dat je kindje het niet te warm krijgt.  Dat kun je voorkomen door geen dekbedden te gebruiken, je kindje niet te warm te kleden. Houdt de temperatuur van de slaapkamer op 18 C.
  • Zorg voor een veilige slaapomgeving. Laat je baby in zijn/haar eigen wieg slapen, zeker de eerste vier maanden. Laat je baby het eerste half jaar bij jou op de kamer slapen. Dus: niet in hetzelfde bed, wel in de zelfde slaapkamer!. Dat is goed voor jou en voor je kindje. Tweelingen slapen in aparte wiegjes. Vroeggeboren kindjes slapen altijd op de rug. Je laat je kindje niet in een box of in een bed van volwassenen slapen. Een waterbed of een hoofdkussen hoort niet bij een baby. Speeltjes of grote knuffels horen niet in het bed van je baby. Als je kindje ouder is dan een week, mag je gerust een speen geven. Geef je kind een slaapzak of een trappelzak. Dat is wel zo gemakkelijk en veilig!
  • Zorg voor een veilige omgeving als je kind wakker is. Geef borstvoeding! Laat je baby niet alleen in de box spelen. Zet de box niet in de volle zon. Laat je baby nooit achter in de auto! Geef je kindje geen hoestdrankjes of andere medicijnen die mogelijk slaapverwekkend zijn.
  • Wil je meer informatie over veilig slapen? Kijk eens op www.veiligslapen.info

 

 © H.B. Burggraaff, verloskundige huisarts Waarschapsstraat 1a 1382 EG Weesp

Contact

Telefoon 0294-412633
 

H.B. Burggraaff verloskundige huisartspraktijk De Stethoscoop

Waarschapsstraat 1a
1382 EG Weesp
Telefoon:
0294-412633
Fax:
0294-414760
KvK:
32067351
H.B. Burggraaff, verloskundige huisarts / huisartsopleider VUmc te Weesp
Actief lid van LHV, NHG, VVAH, STOOHN, HAOVU, LHOV, AAFP, STFM.
SPOEDLIJN 0294-417021
www.huisarts.WS
Routebeschrijving >
ga('set', 'userId', {{UA-42771962-1}}); // De gebruikers-ID instellen op basis van de ingelogde user_id.