Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK
H.B. Burggraaff verloskundige huisartspraktijk De Stethoscoop is geopend op:
maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u
Telefoonnummer:
0294412633
Telefoonnummer: 0294412633
Geopend op: maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u

STFM Society Of Teachers of Family Medicine

 

SOCIETY OF TEACHER of FAMILY MEDICINE

de Amerikaanse evenknie van de

Landelijke Huisarts Opleiders Vereniging

 

San Antonio by nightDokter Burggraaff is ruim 15 jaar opleider van huisartsen. Hij is als huisartsopleider verbonden aan het Vrije Universiteits medisch centrum te Amsterdam. Hij is daarnaast dagelijks bestuurslid van de LHOV (Landelijke Huisarts Opleiders Vereniging). In die hoedanigheid bezocht hij de Spring Conference van de Society of 

Hans Burggraaff op de Spring Conference STFM mei 2014Teachers of Family Medicine in San Antonio Texas (USA).

De LHOV is bezig met een oriëntatie op het buitenland. Natuurlijk is Europa met diverse landen die een organisatie van de gezondheidszorg hebben die nogal op Nederland lijkt belangrijk. Een ander belangrijk buitenland zijn de Verenigde Staten van Amerika. Een land waar wij als Nederlanders veel van vinden, maar goed beschouwd niet veel van weten. In de VS is er een landelijke organisatie van huisartsopleiders actief: the STFM. Met grote landelijke bijeenkomsten zet de STFM de toon in de wereld van Amerikaanse huisartsopleiders. In San Antonio in Texas was er in mei 2014 een meerdaags congres met het opleiden van huisartsen als enige onderwerp. 

Afvaardiging van de LHOV in San Antonio Texas op de Spring Conference 2014De afvaardiging van de LHOV bestond uit vier personen (van links naar Rechts op de foto): Anneke de Lorm en Leonie Bijlard (huisartsopleiders verbonden aan de huisartsopleiding van Leiden) Alef Rutgers (voorzitter van de LHOV) en Hans Burggraaff (huisartsopleider verbonden aan de huisartsopleiding van het VUmc te Amsterdam en secretaris / penningmeester van de LHOV).

 

 

 

 

 Hans Burggraaff huisarts Weesp voor the Alamo in San Antonio Texas

We weten als Nederlanders vaak niet zo veel van Texas. Nederlanders denken bij Texas vaak aan het wilde westen en aan olie zoals Amerikanen bij Nederland vaak aan tulpen en klompen denken. Texas speelt in de geschiedenis van de Verenigde Staten een belangrijke rol als grensstaat.

Een van de historische gebouwen van San Antonio: "The Alamo"  is sterk verbonden met deze geschiedenis. Dokter Burggraaff bezocht met de delegatie van de LHOV deze hostorische plaats.

 

 

 

 

 © H.B. Burggraaff, verloskundige huisarts Waarschapsstraat 1a 1382 EG Weesp

Contact

Telefoon 0294-412633
 

H.B. Burggraaff verloskundige huisartspraktijk De Stethoscoop

Waarschapsstraat 1a
1382 EG Weesp
Telefoon:
0294-412633
Fax:
0294-414760
KvK:
32067351
H.B. Burggraaff, verloskundige huisarts / huisartsopleider VUmc te Weesp
Actief lid van LHV, NHG, VVAH, STOOHN, HAOVU, LHOV, AAFP, STFM.
SPOEDLIJN 0294-417021
www.huisarts.WS
Routebeschrijving >
ga('set', 'userId', {{UA-42771962-1}}); // De gebruikers-ID instellen op basis van de ingelogde user_id.