Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK
H.B. Burggraaff verloskundige huisartspraktijk De Stethoscoop is geopend op:
maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u
Telefoonnummer:
0294412633
Telefoonnummer: 0294412633
Geopend op: maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u

Opvoeding van mijn kind

Opvoeding

Dokter Burggraaff is gecertificeerd opvoeder volgens de beginselen van TripleP, in Nederland beter bekend als positiefopvoeden.nl.

Een goede opvoeding kun je leren geven. Let daarbij op 5 punten

  • Geef je kind een veilige en stimulerende omgeving. Zorg er voor dat er niet te veel spullen binnen handbereik van je kind liggen. Anders ben je de hele dag aan het verbieden en waarschuwen. Dat schiet niet op en dat is niet leuk voor ouders en ook niet leuk voor het kind. Zorg er voor dat je kind dingen kan doen met bijvoorbeeld een beperkte hoeveelheid speelgoed. Leuk speelgoed is niet duur. Weinig speelgoed is beter dan veel.
  • Laat je kind leren door positieve dingen te zeggen over dingen die het kind goed doet. Waardering of een compliment dat een vader of een moeder geeft, maakt de kans groter dat het kind het zelfde gewenste gedrag weer gaat vertonen. "Fijn dat je dat hebt opgeruimd", is bijvoorbeeld zo'n zin die je kan uitspreken. Spreek met je kind op een rustig tempo en zorg voor oogcontact met je kind. Ga in gesprek met je kind, over vragen die het stelt. Het antwoord geven op vragen is goed, maar over vragen van je kind spreken om er achter te komen waarom het deze vraag stelt en wat je kind denkt dat het antwoord op de vraag is, is misschien beter. Probeer het maar eens. Laat je kind merken dat je om hem of haar geeft. Spreek dat uit en geef ze een knuffel.
  • Zorg voor discipline die het kind begrijpt. Maak je kind duidelijk dat bepaald gedrag gevolgen heeft en doe ook wat je zegt: wees consequent. Als uw kind iets eenvoudigs goed doet, spreek je daar waarderend over, maar een vader of moeder gaat hem/haar niet de hemel in prijzen voor iets kleins en eenvoudigs. Aan de andere kant als uw kind het potlood van de school kapot maakt en het nieuwe potlood wat de juf aan je kind geeft doormidden breekt, is dat reden om je kind daarover aan te spreken in korte bewoordingen bijvoorbeeld: Dat mag niet. Een straf kan bijvoorbeeld zijn dat je kind tegen deze juf moet zeggen: Ik zal dit nooit meer doen juf. Aansprekende discipline helpt kinderen te accepteren om verantwoordelijk te zijn voor hun gedrag. Het leert ze ook om rekening te houden met de gevoelens en wensen van anderen. Bovendien helpt het om hun zelfbeheersing te ontwikkelen. Dat klinkt allemaal nogal hoogdravend? Dat is het niet hoor. Probeer het maar eens uit!
  • Gun het kind zijn/haar eigen tempo. Veel ouders hebben al of niet bewust hoge verwachtingen hun kind. Het kind kan zich daardoor onder druk gezet voelen. Het kind kan door ouders overvraagd worden. Het kan zich te kort voelen schieten. Als ouders bijvoorbeeld verwachten dat het kind alles meteen goed kan en goed doet, kunnen er problemen ontstaan. Een kind leert met vallen en opstaan. Fouten maken hoort bij opgroeien.
  • Zorg goed voor jezelf. Wanneer ouders goed voor zich zelf zorgen, voldoende rust en ontspanning hebben, hebben ze meer energie voor de opvoeding van hun kind(eren). Het kost minder moeite geduldig, consequent en beschikbaar te zijn voor hun kind(eren).

Contact

Telefoon 0294-412633
 

H.B. Burggraaff verloskundige huisartspraktijk De Stethoscoop

Waarschapsstraat 1a
1382 EG Weesp
Telefoon:
0294-412633
Fax:
0294-414760
KvK:
32067351
H.B. Burggraaff, verloskundige huisarts / huisartsopleider VUmc te Weesp
Actief lid van LHV, NHG, VVAH, STOOHN, HAOVU, LHOV, AAFP, STFM.
SPOEDLIJN 0294-417021
www.huisarts.WS
Routebeschrijving >
ga('set', 'userId', {{UA-42771962-1}}); // De gebruikers-ID instellen op basis van de ingelogde user_id.