Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Nieuws

vorige 10 nieuwsberichten

Herhaalrecept


Recept herhalen Als u langdurig medicijnen gebruikt, heeft u periodiek een nieuwe voorraad nodig. Dit kunt u telefonisch aanvragen of via het mandje of de brievenbus inleveren. Maar, wist u dat het aanvragen van herhaalrecepten nog gemakkelijker kan? Online herhalen Heeft u al eens ingelogd op onze website? Dan vraagt u gemakkelijk, snel en veilig herhaalrecepten aan.
Lees verder »

Hartgeruis bij kind


Het verdwijnen van het hartgeruis bij staan of voorover zitten is een betrouwbaar instrument om een hartgeruis bij een kind van 2 jaar of ouder te onderzoeken, blijkt uit Amerikaans onderzoek.
Lees verder »

Doodsoorzaak nummer 1 bij jongeren: De Sigaret


In Nederland worden 4 van de 10 vroegtijdige overlijdens veroorzaakt door roken. Onder rokers is kanker de belangrijkste doodsoorzaak. Stoppen met roken verhoogt de levensverwachting. Stoppen met roken is dus altijd goed en... Hoe eerder hoe beter!
Lees verder »

Geen slaaptablet bij slechtslapen


Bij slecht slapen is er een reflex: Een slaaptablet. Misschien is dat wel de slechtste aanpak van slecht slapen. Beter is: Overdag in het licht zitten of liggen. Beter is: 's Nachts een oogmasker en oordoppen gebruiken. Beter is: 's Avonds na 20.00 uur geen koffie en geen beeldscherm gebruiken. Beter is: Als je je gespannen voelt, afleiding te zoeken door activiteiten.
Lees verder »

Nova een Sinterklaas-surprise!


Op 5 december wachtte dokter Burggraaff een surprise! Nova werd vlot geboren als eerste kind van haar ouders. Een echte Weesper mop geboren in Weesp aan de Sinnigvelderstraat. Een echte Sinterklaas-suprise!
Lees verder »

Oogonderzoek met spleetlamp


Dokter Burggraaff kan uw ogen uitgebreid onderzoeken. Veel mensen zijn daarvan niet op de hoogte. Een spleetlamponderzoek is onderdeel van dat onderzoek.
Lees verder »

Goede nachtrust in ziekenhuis


Bij slecht slapen in het ziekenhuis is er een reflex: Een slaaptablet. Misschien is dat wel de slechtste aanpak van slecht slapen in het ziekenhuis. Beter is het om overdag in het licht te zitten / liggen, 's nachts een oogmasker te gebruiken en oordoppen tegen licht en geluid in de nachtelijke uren. Verder kunnen 's avonds na 20.00 uur geen koffie en geen beeldscherm gebruiken ook helpen.
Lees verder »

Vlaamse driehoek


De Vlaamse driehoek laat zien wat gezond eten is (groen), dus waar je meer van zou moeten gaan eten. Wat OK is om te gebruiken (licht groen). Waar je minder van zou moeten gaat eten (oranje) en waar je misschien beter helemaal niet van moet eten / drinken (rood).
Lees verder »

volgende 10 nieuwsberichten
ga('set', 'userId', {{UA-42771962-1}}); // De gebruikers-ID instellen op basis van de ingelogde user_id.