Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Nieuws

vorige 10 nieuwsberichten

San Antonio Texas


Dokter Burggraaff bezoekt van 12 - 17 september 2017 als verloskundige huisarts de FMX in San Antonio Texas USA.. De FMX is het jaarlijkse congres van de AAFP (Amerikaanse huisartsenorgansiatie). De AAFP heeft rond de100.000 huisartsen die lid zijn!
Lees verder »

Alternatieve behandeling gevaarlijk


Velen denken over alternatieve medicijnen: Baat het niet, schaadt het niet. Dat is soms anders: Baat het niet, het schaadt wel. De FDA in Amerika (vergelijkbaar met onze RIVM) waarschuwt tegen een plantaardig ayurvedisch medicijn tegen hoesten en verkoudheid. Er blijkt te veel lood in te zitten dat groeivertraging geeft bij kinderen die het gebruiken.
Lees verder »

Samen nuchter blijven


Het leven is soms moeilijk als je partner te veel drinkt. Vooral als dat al jaren zo is. Hoe kun je daar nu het beste mee omgaan? De artsen in de praktijk van dokter Burggraaff spreken er graag met je over. Kijk ook eens naar de website SAMENNUCHTER. Dit is een site die je met een cursus anoniem een stukje verder helpt met degelijk professioneel advies. Fijn dat zoiets bestaat! En er zijn geen kosten aan verbonden!
Lees verder »

Apotheken trekken tijden gelijk


Sinds kort hebben Apotheek Veldsema en Apotheek Ballintijn hun tijden gelijk getrokken. Vanaf nu geldt: Vandaag voor 12.00 aangevraagd bij de huisarts, morgen na 14.00 gereed bij de apotheek. Na 12.00 uur aangevraagd? Dan is het medicijn er overmorgen na 14.00 uur. Deze regel geldt niet voor medicatie die volgens de huisarts en apotheek direct moet worden afgeleverd.
Lees verder »

Bij jicht geen bierdrinken


In de praktijk van dokter Burggraaff vertellen we het: Jichtaanvallen bevorder je door bier te drinken. Vroeger dachten we dat het vooral wijn zou zijn, maar we weten inmiddels geruime tijd dat het anders is. Bier geeft jicht-geklier! Kijk voor meer informatie op de website van dokter Burggraaff
Lees verder »

Niet-reanimeer penning van Patientenfederatie


Niet-reanimeer penning wordt nu uitgegeven door de Patiëntenfederatie Nederland. Deze penning is een draagbare wilsverklaring voor mensen, die onder geen enkele omstandigheid gereanimeerd willen worden. Natuurlijk is het verstandig om eerst met de (huis)arts te spreken over de voor- en nadelen van reanimatie in de eigen situatie. Meer info op de website van dokter Burggraaff www.huisarts.ws
Lees verder »

Lyme-test is onbetrouwbaar


De test waarvan basisarts Kingma hoog op gaf, blijkt helemaal niet zo goed als hij tegenover iedereen beweerde. Lyme wordt daar niet betrouwbaar door aangetoond of uitgesloten. Het NCRV-programma Monitor heeft dit aangetoond. Deze test wordt in Nederland niet uitgevoerd. Kingma gaf daar jarenlang kritiek op. Nu is er eindelijk inhoudelijk naar gekeken.
Lees verder »

Stop met roken juist als je zwanger bent


Vrouwen die stoppen met roken in de zwangerschap hebben een lager risico op het krijgen van miskramen, complicaties in de zwangerschap (zoals vroeggeboorte, groeivertraging, loslaten van de placenta en intrauteriene vruchtdood) en een lagere kans op een kind met een aangeboren afwijking, wiegendood, astma, gedragsproblemen zoals ADHD en allerlei andere ellende waaronder kinderkanker. Geef je aanstaande kind een kado! Stop met roken als je zwanger bent :-)
Lees verder »

Alzheimer


Alzheimer staat regelmatig in het nieuws. Dat kan ook haast niet anders in onze samenleving met steeds meer ouderen. | Hoe leg ik mijn kind nu uit wat dat is? Het VU medisch centrum in Amsterdam heeft hierover nagedacht en een video daarover gemaakt. Echt een aanrader! Kijk verder op de website www.huisartsweesp.nl
Lees verder »

volgende 10 nieuwsberichten
ga('set', 'userId', {{UA-42771962-1}}); // De gebruikers-ID instellen op basis van de ingelogde user_id.